Succesvolle lancering app Vergunningchecker Pro

12 oktober 2016

Voor Geodan Vergunningeninfo BV kregen wij de vraag  een online plan te ontwikkelen voor marktintroductie van de Vergunningchecker Pro, een app voor de bouwsector. De online marketingcampagnes lopen vanaf 4 oktober 2016 en de eerste tekenen wijzen op succes. 

Wageningse Lente is gestart met een online strategie hoe de omzetdoelstellingen gehaald kunnen worden. De Vergunningchecker Pro omvat alle vergunningen in het bouw-en infraprojecten van heel Nederland. Het is een geavanceerde online tool die de bouwsector veel tijd en kosten bespaart bij het inventariseren van vergunningen. Ook vanwege de toevoeging van geo-informatie. Uiterst innovatieve informatievoorziening die afrekent met de ondoorzichtige presentatie van de wet- en regelgeving van de overheid.

Campagnes en SEM

Om traffic naar de website te krijgen is gekozen voor banners en advertorials van Cobouw – zowel op de site als in de nieuwsbrief – en een pop-up op Vergunningen.info, vanwege de specialistische content (SEO). Daarnaast zijn we diverse Adwords-campagnes gestart. De traffic landt op de website, een echte leadgenerator. Deze website hebben we in een paar weken ontwikkeld, samen met Have a Nice Day. Een grote uitdaging en gelukt! Een hecht team en grote drive doen een hoop.

Marketing automation

De bezoekers van de site kunnen zich gratis voor een maand abonneren. Even registreren en direct aan de slag. Het salesproces erachter loopt ook voor een deel automatisch, met diverse e-mails en een bestelmogelijkheid. Juristen en sales consultants staan natuurlijk wel stand-by voor hulp en advies. We hebben daarvoor een chat en aparte telefoonlijn geopend, ook om goed te kunnen meten welke weg de leads bewandelen.

Meten en optimaliseren

We meten de resultaten en evalueren wekelijks om het proces te optimaliseren. De eerste evaluatie is achter de rug en we zijn positief gesteld. De conversiedoelen worden ruimschoots gehaald. Eens kijken waar we na 3 maanden op uitkomen.