Rijen dik publiek bij bezoek koninklijk paar aan Wageningen

20 augustus 2013

Dat was een eervolle opdracht! Wij mochten in opdracht van gemeente Wageningen de publiciteit verzorgen rond het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Wageningen op 30 mei 2013. Een geslaagde dag!

Op 30 mei deed het koninklijk paar de provincie Gelderland aan. Ze bezochten achtereenvolgens Duiven, Arnhem, Oosterbeek en Wageningen. Een strakke planning met een strakke organisatie erachter. Wageningen was de enige Gelderse stad waar het paar een rondrit maakte over een lengte van 2,5 km en waar dus plek was voor heel veel toeschouwers. En die moesten er komen! Daarnaast had Wageningse Lente de taak bewoners en bedrijven in de stad goed te informeren over de verkeers- en veiligheidsmaatregelen en de pers te begeleiden.

Hulde aan de organisatie

Het was bijzonder om hieraan mee te werken en eens achter de schermen van het koninklijk huis en RVD te mogen kijken. Met een speciaal team in de oranje kamer op het stadhuis hebben we een paar weken hard gewerkt aan dit bezoek. Voor de publiciteit hebben we ons niet alleen op Wageningen gericht, maar op de hele Veluwe en een groot deel van de Betuwe. De persberichten, uitnodigingen aan Oranjeverenigingen, advertenties, posters voor de winkeliers, website, tweets en Facebookposts hebben hun uitwerking gehad. Het stond rijen dik op 30 mei. Alles verliep vlekkeloos. Hulde aan de organisatie.


Promotie Wageningen

De gemeente Wageningen vroeg ons een plan te ontwikkelen om de stad te promoten. Wageningen heeft immers veel meer te bieden dan alleen de universiteit en het 5 mei festival. Een levendige, historische stad en prachtige natuur.  En dat mogen meer mensen weten!

Wageningse Lente ontwikkelde een plan dat de gemeente in stapjes uitvoert. Er staat inmiddels al een website Proef Wageningen met veel informatie, er zijn toeristische folders ontwikkeld met wandel- en fietsroutes rond de thema’s architectuur,  kunst en cultuur, natuur en landschap, en natuurlijk de stad der bevrijding. Zie: www.proefwageningen.nl.